Konkurs Mistrz w zawodzie Technik hotelarstwa został rozstrzygnięty 28. 03. 2022 r.
Konkurs składał się z dwóch etapów :
I test pisemny ( 30 pytań test zamknięty jednokrotnego wyboru)
II sprawdzenie umiejętności w praktyce.
Etap praktyczny w tym roku sprawdzał umiejętności praktyczne w trzech zagadnieniach, tj.:
- Runda I
rozpoznawanie wyposażenia i jego zastosowanie w gastronomii hotelowej,
- Runda II
umiejętność przygotowania w praktyce zgodnie z zasadami wylosowanego rodzaju śniadania,
- Runda III
umiejętność nakrycia stołu wykorzystując właściwą bieliznę stołową jak również zastawę stołową.
Po podliczeniu punktów Jury ogłasza, że :
Mistrzem w zawodzie Technik hotelarstwa
w roku szkolnym 2021/2022 została
Elżbieta Klimek, kl. 4a
II miejsce Kuba Tomaśko, kl. 4a
III miejsce Anna Jakubowska, kl. 2d
WSZYSTKIM UCZESTNIKOM GRATULUJEMY 🙂
Jury:
Marta Miśta
Anna Siama