Konkurs odbył się 14.03.2023r. i składał się w trzech etapach praktycznych:
* I etap rozwiązanie testu wiedzy z zakresu kwalifikacji HGT.03. Test składa się z 40 pytań. Łącznie można było zdobyć 40 pkt za każde pytanie 1 pkt. Czas na wykonanie zadania 40 min.
* II etap to rozpoznanie elementów zastawy i bielizny stołowej. Uczeń rozpoznaje wystawione przedmioty. Łącznie 20 elementów wyposażenia za każdy po 2 pkt. Łącznie 40 pkt. Czas na wykonanie zadania 10 min.
* III etap to ułożenie nakrycia do wylosowanego rodzaju śniadania. Zastosowanie odpowiedniej bielizny stołowej oraz naczyń i wyposażenia dla jednej osoby. Łącznie za ten etap 20 pkt. Czas na wykonanie zadania 5 min.
Łącznie z wszystkich trzech etapów można było zdobyć 100 pkt.
Ogłaszam, że Mistrzem w zawodzie technik hotelarstwa
w roku szkolnym 2022/2023 w zaciętej rozgrywce
została
Anna Jakubowska, kl. 3d
Wszystkim uczestnikom serdecznie gratulujemy.
Marta Miśta